vrijdag 31 mei 2013

Danni Lowinski gespeeld door actrice Nathalie Meskens stopt ermee


Danni Lowinski gespeeld door actrice Nathalie Meskens stopt ermee

Slecht nieuws voor de fans van ‘Danni Lowinski’. De populaire VTM-reeks rond een arrogante en sexy, rondborstige advocate, gespeeld door actrice Nathalie Meskens, krijgt geen derde seizoen.

De laatste aflevering van seizoen 2 is dus meteen de allerlaatste van de reeks. Dat bevestigen zowel productiehuis Sultan Sushi, dat de serie leverde aan VTM, als de zender zelf in enkele kranten.

De beslissing is volgens Johan Tuyaerts van Sultan Sushi al lang geleden genomen. ‘Het is absoluut een succesverhaal geweest. We blikken tevreden terug,' zegt hij aan Gazet van Antwerpen.

Een van de redenen om ermee te stoppen, is volgens Het Laatste Nieuws het uitgesteld kijken. Dat maakte het voor VTM steeds moeilijker om reclame goed te verkopen.

Een en ander betekent niet dat de meest populaire Vlaamse actrice Nathalie Meskens nu van het VTM-scherm verdwijnt, wel integendeel. Zo wordt ze het gezicht van het spelprogramma ‘Reclame AUB’ en zal ze in het najaar de hoofdrol vertolken in de nieuwe fictiereeks ‘Connie & Clyde’.

De allerlaatste aflevering. De reeks stopt ermee. "De aflevering van vanavond is de allerlaatste", bevestigt Johan Tuyaerts van productiehuis Sultan Sushi, dat de serie aan vtm leverde. "Er is geen intentie meer om de opnames op latere datum te hervatten."

Een vervolg zou ook lastig worden, gezien de serie er uitgaat met een scène 'zes jaar later', waarin te zien is wat er van de personages is geworden. De beslissing om ermee op te houden is dus al lang geleden genomen. "Het is absoluut een succesverhaal geweest. We blikken tevreden terug", klinkt het.

Het stadsbestuur van Genk is nog niet op de hoogte gebracht van het feit dat er geen derde reeks komt van 'Danni Lowinski'. "We zijn een beetje verrast dat dit nu al is beslist", zegt burgemeester Wim Dries. "We gingen er wel niet vanuit dat er een derde reeks zou komen en hadden daarvoor voor dit jaar ook geen budget voorzien. We zijn tevreden over de samenwerking."

Uitgesteld kijken nekt 'Danni Lowinski'

Onlangs kon je hier al lezen dat VTM donderdag de allerlaatste aflevering uitzendt van 'Danni Lowinski'. Dat er geen derde reeks meer komt, is voor een groot stuk te wijten aan het uitgesteld kijken, zo weet Het Laatste Nieuws.

De aflevering van 'Danni Lowinski' die VTM donderdag uitzendt, eindigt met een blik in de toekomst. Zo weet de kijker wat er uiteindelijk van de personages geworden is. En daarmee komt een definitief einde aan de succesvolle reeks. De beslissing om met 'Danni Lowinski' te stoppen werd al een tijdje geleden genomen.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws ligt vooral het uitgesteld kijken aan de basis van de beslissing om geen nieuwe afleveringen van 'Danni Lowinski' meer te maken. Dit seizoen werd de serie meer dan daarvoor uitgesteld bekeken. Hierdoor had VTM het moeilijker om reclame te verkopen.

De stad Genk was niet op de hoogte gebracht dat de serie, die daar wordt opgenomen, zou stoppen. Maar het bestuur was er wel al van uitgegaan dat er geen derde reeks meer kwam. Er was ook geen budget meer voorzien in de begroting.

VTM gaat wel nog verder samenwerken met Nathalie Meskens, die de hoofdrol in 'Danni Lowinski' voor haar rekening nam. Zo is ze dit najaar te zien in de nieuwe serie 'Connie & Clyde' en zal ze het nieuwe spelprogramma 'Reclame AUB' presenteren.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten