dinsdag 20 september 2011

Nathalie Meskens speelt sexy advocate in serie ‘Danni Lowinski': ‘Mijn borsten hebben al een bijnaam: de jongens'

Nathalie Meskens speelt sexy advocate in serie ‘Danni Lowinski': ‘Mijn borsten hebben al een bijnaam: de jongens'
Blonde krullen, diep uitgesneden truitje, kort rokje, hoge hakken: dát mag u van Nathalie Meskens (29) verwachten in ‘Danni Lowinski', een fictiereeks die in 2012 te zien is op VTM.
Op de set van de serie Danni Lowinski maken ze er al grapjes over: ‘Danni en de jongens worden op de set gevraagd.' Danni is het personage van Nathalie Meskens, ‘de jongens' zijn haar borsten die met de hulp van een goed gestoffeerde beha nog wat meer op de voorgrond treden. Een decolleté hoort bij Danni Lowinski zoals een scheiding in het haar bij Willy Claes. Danni is een kapster met het hart op de tong die aan een nieuw leven begint als advocate: omdat ze niet aan de bak komt bij de grote advocatenkantoren opent ze haar eigen kantoor in een winkelcentrum en geeft ze juridische bijstand voor één euro per minuut. VTM zendt de Vlaamse bewerking van het Duitse origineel – dat trouwens ook Danni Lowinski heet – uit in het voorjaar van 2012.
‘Ik was direct verkocht toen ik de pruik van Danni Lowinski aantrok', zegt Nathalie Meskens. ‘Ik moest keihard lachen toen ik mezelf in die kleren zag. Hoe hilarisch is dit, dacht ik: een sexy advocate die in dít soort kleren voor de rechten van gewone mensen gaat strijden. Mensen met ernstige problemen: Danni Lowinski is een komische reeks, maar het is niet allemaal lachen, gieren, brullen. In het begin was ik een beetje gegeneerd door mijn decolleté, maar op de set maken ze er al grapjes over.'
Haar man Jeroen Van Dyck heeft zijn vrouw één keer op foto als vamp Danni gezien. ‘Ik weet eigenlijk niet goed wat hij ervan vond. Hij heeft me in ieder geval nog niet gevraagd om als Danni Lowinski thuis te komen.' (lacht Nathalie Meskens)
Geen dialect
‘Als je Danni ziet, vergeet je haar nooit: ze is zó duidelijk. Ze is absoluut niet verlegen, ze heeft de brains om advocate te worden, komt uit een moeilijke thuis, heeft een lastig liefdesleven. Het is me wat, die vrouw: ze verandert het leven van iedereen, gewoon door zichzelf te zijn.'
Nathalie Meskens hoefde zich niet bij te scholen voor haar rol als advocate. ‘Ik ben meer dan zeven jaar samen geweest met een advocaat, dat helpt. In de reeks draag ik ook een toga, natuurlijk. Maar zelfs in die toga zal het decolleté van Danni gezien worden.'
De reeks Danni Lowinski wordt opgenomen in Genk; de bibliotheek gaat er zelfs een week dicht om er een gerechtsgebouw van te maken. In de reeks wordt bewust geen dialect gesproken, zegt An Rydant van VTM. ‘Nathalie Meskens komt niet uit Limburg, andere acteurs ook niet, ook de regisseurs niet. We vonden dat we deze reeks niet overtuigend genoeg konden brengen in het dialect. In veel gastrollen wordt dat dialect wel gesproken.'
 “Die borsten, tja… Je kunt er moeilijk niét naar kijken, dat besef ik”, lacht Nathalie Meskens. “Ze hebben intussen ook al een bijnaam. Als we een naaktscène gaan opnemen, roept iemand van de crew altijd: Danni en de jongens op de set gevraagd.", dat zegt Nathalie Meskens over de look van haar nieuwe personage Danni Lowinski in de gelijknamige reeks.
De opnames van ‘Danni Lowinski’ zijn dus van start gegaan in Genk, en maandag stelden hoofdrolspelers Nathalie Meskens en Kurt Rogiers de vtm-serie officieel voor in de stadsbibliotheek. De reeks komt in 2012 op de buis, tot dan is het vooral de transformatie van Nathalie Meskens die tot de verbeelding spreekt.
In ‘Danni Lowinski’ staat een net afgestudeerde advocate centraal, die tot voor enkele jaren de kost verdiende als kapster.
"Of manlief Jeroen Van Dyck me al als sexy Danni gezien heeft? Eén keer, op foto. Hij vond het wel grappig, denk ik, maar hij heeft me nog niet gevraagd om als haar naar huis te komen”.
Nathalie Meskens kruipt de volgende maanden in de huid van Danni Lowinski, voor de gelijknamige dramedyreeks die in 2012 bij vtm te zien zal zijn.
‘Danni Lowinski’ gaat over ex-kapster Danni (vooraan in de dertig), die enkele jaren geleden besloot dat ze meer wou in het leven en zich vol overgave op een studie rechten wierp. Na het behalen van haar diploma wil ze aan de slag als advocate maar wanneer geen enkel advocatenbureau haar ernstig neemt, besluit Danni haar eigen kantoor te openen in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk, waar ze juridisch advies biedt aan 1 euro per minuut. Haar ambitie, haar spontane en unieke manier om cases te onderzoeken, haar grote hart en haar eerste successen als advocate bezorgen haar al snel heel wat klanten.
‘Danni Lowinski’ toont onze hedendaagse maatschappij zoals ze is: een harde wereld, waarin een groot deel van de bevolking het allesbehalve makkelijk heeft. Maar Danni is er het mooiste bewijs van dat je kunt opklimmen in het leven, zolang je het zelf maar wil.
Met Kürt Rogiers als tegenspeler heeft Nathalie Meskens alvast een toffe collega maar als ze zelf de set moet, roept iemand van de crew "Danni en de jongens worden op de set gevraagd".
De reeks speelt zich dus in Genk af waar de opnames al een tijdje bezig zijn en dat zal nog wel een tijdje duren. Zelfs de bibliotheek van de stad zal een tijdje de deuren sluiten om decor te doen als gerechtshof. De stad Genk heeft er duidelijk veel voor over om haar stad mooi op tv te krijgen. En als de borsten van Nathalie Meskens ook aan de positieve uitstraling kunnen bijdragen, dan zijn de makers daar alvast in geslaagd. Is er binnenkort een fanclub voor de borsten van Nathalie Meskens?
Nathalie Meskens speelt tegenover Kürt Rogiers (40), die de arrogante en rijke advocaat Olivier Smets neerzet. Danni en Olivier lijken water en vuur, al is er ook aantrekking.
‘Danni ziet eruit als een berg fruit, ik ben de designschaal', lacht Rogiers. Zijn strakke pak doet een beetje denken aan zijn rol van Alexander in Sara, maar verder is er geen vergelijking. ‘Ik ben zó blij dat ik deze rol heb, want ik heb met Costa en Wittekerke al genoeg ‘fruit' gespeeld. Ik moet elke ochtend vroeg op om samen met Sven Ornelis de ochtendshow op Q-Music te presenteren, maar daarna spring ik in de auto om te spelen naast de populairste actrice van het moment: er is niks mooiers. Bovendien heeft Nathalie Meskens het veel zwaarder: zij heeft vijf draaidagen per week, ik twee. Zij moet van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, ik begin 's middags en ben om zes uur klaar.'
Naast Kürt Rogiers en Nathalie Meskens vinden we in de serie ook Mathias Sercu, Michel Van Dousselaere uit Het goddelijke monster en Marianne Devriese uit De kotmadam en En daarmee basta!

woensdag 14 september 2011

Nathalie Meskens in Youtube videoclip 'Ik ben een meisje' van Boy Roy

Nathalie Meskens in humorvolle Youtube videoclip 'Ik ben een meisje' van Boy Roy.

Op twee dagen tijd hebben al 30.000 mensen op Youtube gekeken naar de videoclip van 'Ik ben een meisje', de eerste single van de Vlaamse Boy Roy, alias Roy Aernouts. Fascinerend, want de nog onbekende zanger wist tientallen bekende koppen te strikken. Marie Vinck, Kristien Hemmerechts, Roos Van Acker, Evi Hanssen, Nathalie Meskens, Charlotte Vandermeersch, Maaike Neuville en nog een pak anderen zingen stuk voor stuk de tekst mee.
'Samen met Tom Pintens (muzikant en zanger, die ook de single arrangeerde, red.) kwam ik op een avond op het idee om twee, drie actrices te laten zingen. De volgende dag haalde ik mijn telefoonboekje boven en tot mijn verbazing had ik er meteen veertien te pakken waaronder Marie Vinck, Nathalie Meskens en Maaike Neuville. De dag daarna zat ons atelier waar we de opnames deden vol. Toen dacht ik: laten we er zoveel mogelijk strikken. Het liedje is een ode aan de vrouw, en aan het meisje in ieder van ons.'
In de clip van Boy Roy lippen een rist vrouwen als Marie Vinck, Kristien Hemmerechts, Roos Van Acker, Evi Hanssen, Nathalie Meskens, Charlotte Vandermeersch, Maaike Neuville het liedje 'Ik ben een meisje'.
'Ik Ben Een Meisje’-clip hit op Facebook (video)
Op het moment dat we Boy Roy, alias Roy Aernouts, aan de lijn krijgen, telt zijn clip van ‘Ik Ben Een Meisje’ 6.630 views op YouTube. Wedden dat het filmpje waarin een stortvloed sexy aan actrices en presentatrices als Marie Vinck, Nathalie Meskens en Maaike Neuville de revue passeert eind september al een veelvoud heeft opgeleverd?
“Dan moet je weten dat ik het clipje pas dinsdagochtend op mijn Facebookpagina heb gepost”, klinkt Roy Aernouts nog lichtjes opgewonden.
dEUS
‘Ik ben een meisje’ is de eerste single en titeltrack van het debuutalbum van Boy Roy. Voor het album werkte Roy samen met producer Craig Ward (ex-dEUS) en Tom Pintens. Over twee weken is de single verkrijgbaar via iTunes, in februari 2012 ligt het album in de winkels.
"Op een nacht wilde ik twee à drie bekende vriendinnen vragen om de tekst te playbacken. Maar er ontstond een sneeuwbaleffect", vertelt Roy. "‘s Ochtends, na twee uurtjes rondbellen, had ik er al veertien! Waarna ik besloot om nog meer ‘meisjes’ te vragen."
Actrices als Marie Vinck, Nathalie Meskens en Maaike Neuville en presentatrices als Roos Van Acker en Evi Hanssen maakten allemaal de verplaatsing naar het atelier van schilder Stijn Dierckx op ‘t Zuid in Antwerpen waar ze de tekst voor een doek inzongen.
Een prinsesje, met speldjes in het haar. Met dank aan de Antwerpse muzikant Boy Roy wil zowat iedereen het tegenwoordig zijn. 'Ik wou met dit nummer een ode aan het meisje in elk van ons brengen', zegt zanger Roy Aernouts over 'Ik ben een meisje'. Online wint zijn eerste single vliegensvlug nieuwe zieltjes, op de radio ontbreekt het voorlopig aan airplay.
Amper één week oud is het filmpje, en al meer dan 26.000 nieuwsgierigen zijn er. En dat voor één zin, meegelipt door een twintigtal vrouwen als Marie Vinck, Nathalie Meskens en Maaike Neuville. Of beter: meisjes. En één man. "Ik ben een meisje", de allereerste single van de Antwerpse muzikant Boy Roy, ontpopt zich dezer dagen tot een hoogst aanstekelijke oorwurm. Met YouTube en Facebook als opvallend vruchtbare humuslaag. "Geen toeval", reageert Roy Aernouts, de man achter Boy Roy.
"Ik ben zelf een grote Facebookliefhebber, vooral voor de video-en muziekfragmenten die vrienden op mijn wall posten. Dus wou ik ook wel graag eens iets maken dat vlot doorgepost wordt en op die manier een eigen leven gaat leiden. Dat is gelukt, want ik heb het gevoel dat het credo 'ik ben een meisje' een leuze aan het worden is waar vrouwen van alle leeftijden trots op zijn."
Cruciaal ingrediënt van het succesrecept: een clip vol knappe en bekende koppen, van Maaike Neuville tot Roos Van Acker en van Kristien Hemmerechts tot Nathalie Meskens. Maar vooral: een eenvoudig maar aanstekelijk liedje. "Het gevaar bestaat natuurlijk dat alle aandacht op de clip komt te liggen, maar ik ben ervan overtuigd dat het liedje ook op zichzelf staat", zegt Aernouts. "Ik heb de voorbije dagen letterlijk honderden mails gekregen, bijvoorbeeld van oud-leraressen waar ik jaren niets meer van had gehoord, en de meeste gaan toch over het liedje zelf. In het beste geval versterken clip en lied elkaar."
Het meisje in elk van ons
'Ik ben een meisje van zeven jaar/ik wil een ijsje en speldjes in mijn haar/een eigen kamer en een prinsesje zijn/en ik wil aandacht en een weeshuis'. Met die regels richt Boy Roy van bij de start van het nummer zijn pijlen op oor, hart en ziel. Fijnbesnaard en welgemikt. "Ik wou met dit nummer een ode aan de vrouw brengen", aldus Aernouts. "Ik botste al snel op 'meisje', een heel mooi woord, ook om te zingen. Daarna ben ik mij gaan verplaatsen in het hoofd van een meisje, onder meer door veel te praten met mijn toenmalige vriendin Hanina Reijn. 'Wat wou je toen je zeven was', vroeg ik haar. 'Een weeshuis', zei ze, want ze was zot van de film Annie .
Maar zelfs bij mijn dochter, die nu anderhalf is, zie ik al een hele grote drang om een echt meisje te zijn. Een mama zelfs. De hele tijd is ze met haar wiegje aan het spelen. Bekijk 'Ik ben een meisje' dus vooral als een ode aan het vuur en de wilskracht in de vrouw, en aan het meisje in elk van ons." Man of vrouw. "Dat onderscheid is toch steeds moeilijker te bepalen? Ik merk bij mij thuis bijvoorbeeld dat ik altijd de schroevendraaiers doorgeef aan mijn vriendin."
Twee jaar oud is het lied al, Aernouts presenteerde het eerder al in Canvas-programma Lux. De versie anno nu verschilt echter sterk van die van toen, vooral op muzikaal vlak. "Het liedje heeft inderdaad al een hele weg afgelegd", zegt Aernouts. "De creativiteit en muzikaliteit van Tom Pintens, die mij helpt om oude opnames bij te schaven, zijn daarbij heel belangrijk."
Eveneens heel belangrijk in Aernouts' onlinehit is een rijkgevuld telefoonboekje. "Samen met Tom kwam ik op het idee om twee of drie actrices te laten zingen, maar de volgende dag haalde ik mijn telefoonboekje boven en had ik er meteen veertien te pakken", zegt de 31-jarige Antwerpenaar. " Dat is goed, want hoe meer verschillende meisjes de woorden 'ik ben een meisje' in de mond nemen, hoe meer betekenis ze krijgen."
Met Nathalie Meskens en Evi Hanssen zat hij op school, Kristien Hemmerechts doceerde hem literatuur op Studio Herman Teirlinck. "Het maken van deze clip, in de studio van schilder en vriend Stijn Dierckx, ik heb al slechtere tijden gekend in mijn leven." Met een pienter gemonteerd eindresultaat. 'Ik wou dat God niet echt bestond', zingt Hemmerechts bijvoorbeeld.
Aernouts: "We hebben iedereen meerdere fragmenten laten inzingen, maar toen iedereen gepasseerd was, werd het heel snel duidelijk welke zinnen best bij wie pasten. Heel intuïtief, op een half uurtje tijd, hebben we dan de zinnen definitief verdeeld en de clip gemonteerd."
Geldt online nog het credo 'alle meisjes aan de macht', dan blijft dat andere uitgelezen muzikale medium, radio, opvallend achterwege. "Ik heb de voorbije dagen als een klein kind naar de radio zitten luisteren", zegt Aernouts. "Helaas. Ik heb heel veel liedjes gehoord, maar niet het mijne. Ach, misschien moeten ze nog eens luisteren en komt het toch nog op de radio."
Evert Venema, programmator bij Radio 1 twijfelt nog aan het nummer. "Het is een grappig filmpje met Marie Vinck, Nathalie Meskens en Maaike Neuville, maar dat zie je natuurlijk niet op de radio. bij Radio 1 willen we platen die de gimmick overstijgen en het is nog niet duidelijk of dit nummer boven de lat komt."
In tussentijd trekt Aernouts langs de Vlaamse theaterzalen met zijn muziekvoorstelling De parabel van het probleem. Première op 23 september in de Antwerpse Arenbergschouwburg.