vrijdag 17 juni 2011

Nathalie Meskens hoofdrolspeelster in nieuwe advocate VTM-reeks "Danni Lowinski"

Nathalie Meskens wordt de hoofdrolspeelster in de nieuwe VTM-reeks "Danni Lowinski". De reeks speelt zich af in Genk.
‘Danni Lowinski’ gaat over ex-kapster Danni (vooraan in de dertig), die enkele jaren geleden besloot dat ze meer wou in het leven en zich vol overgave op een studie rechten wierp.
Na het behalen van haar diploma wil ze aan de slag als advocate maar wanneer geen enkel advocatenbureau haar ernstig neemt, besluit Danni(Nathalie Meskens) haar eigen kantoor te openen in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk, waar ze juridisch advies biedt aan 1 euro per minuut.
Haar ambitie, haar spontane en unieke manier om cases te onderzoeken, haar grote hart en haar eerste successen als advocate bezorgen haar al snel heel wat klanten.
Volgens VTM toont ‘Danni Lowinski’ onze hedendaagse maatschappij zoals ze is: een harde wereld, waarin een groot deel van de bevolking het allesbehalve makkelijk heeft. Maar Danni(Nathalie Meskens) is er het mooiste bewijs van dat je kunt opklimmen in het leven, zolang je het zelf maar wil.
‘Danni Lowinski’ wordt geproduceerd door Sultan Sushi en de regie is in handen van Christophe Ameye en Gijs Polspoel, die ook geregisseerd hebben voor ‘De Rodenburgs’.
 
De reeks met in de hoofdrol Nathalie Meskens komt tot stand in samenwerking met de provincie Limburg en de stad Genk. In 2012 komt 'Danni Lowinski' op de buis.
De burgemeester van Genk is alvast enthousiast: "Deze reeks is voor onze stad de ideale manier om de verborgen kwaliteiten en charmes van Genk in de kijker te plaatsen”, zegt Wim Dries.
De populaire Vlaamse actrice Nathalie Meskens, in februari verkozen tot dé televisiepersoonlijkheid van 2010, kruipt binnenkort in de huid van advocate Danni Lowinski, voor een gelijknamige dramedyreeks die in 2012 op vtm te zien zal zijn. De reeks wordt opgenomen in en rond Genk, dat daarvoor, net als de provincie Limburg, 250.000 euro heeft neergeteld.
'Danni Lowinski' gaat over ex-kapster Danni(Nathalie Meskens), die na het behalen van een diploma rechten aan de slag wil als advocate. Wanneer geen enkel advocatenbureau haar ernstig neemt, opent ze haar eigen kantoor in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk, waar ze juridisch advies verleent aan 1 euro per minuut. Haar ambitie, haar aanpak en haar eerste successen als advocate leveren haar al snel heel wat klanten op.
Waar in Genk de serie met Nathalie Meskens zal opgenomen worden, is nog niet bekend. Momenteel wordt nog gezocht naar geschikte locaties. Maar het kantoor van hoofdpersonage Danni Lowinski zou mogelijk onderdak krijgen in Shopping 1.
 
Bridget Jones
Het Duitse origineel, met comédienne Annette Frier in de titelrol, ging in april 2010 voor het eerst op antenne, en sleepte sindsdien heel wat prijzen in de wacht. De Vlaamse remake wordt geproduceerd door Sultan Sushi en de regie is in handen van Christophe Ameye en Gijs Polspoel, die onder meer 'De Rodenburgs' op hun palmares hebben.
"Geld waard"
De reeks komt tot stand in samenwerking met de provincie Limburg en de stad Genk, die beide 250.000 euro sponsoren. "Uitzonderlijk, maar wij vinden dat het dat waard is", zegt Wim Dries, de Genkse burgemeester die naar eigen zeggen al langer vragende partij was om te participeren in een fictiereeks. "Deze reeks met Nathalie Meskens is de ideale manier om de verborgen kwaliteiten en charmes van Genk in de kijker te plaatsen. Het hoofdpersonage woont hier, heeft Poolse roots en een vader die als mijnwerker heeft gewerkt… Ze is van eenvoudige afkomst, maar wil toch iets realiseren: dat is ook wat we met Genk proberen te doen."

1 opmerking:

  1. ik was vandaag figurant op de set van Danni Lowinsky en vond het een fijne ervaring
    groetjes en nog vééél succes met de serie

    groetjes
    de bakker

    BeantwoordenVerwijderen