maandag 5 november 2012

Opnames tweede reeks Danni Lowinski met Nathalie Meskens gestart in Genk


Opnames tweede reeks Danni Lowinski met Nathalie Meskens gestart in Genk

In de serie zit Danni Lowinksi altijd op zwart zaad en voor het tweede seizoen is dat met de reeks zelf ook een beetje het geval. Het budget voor de advocatenserie met Nathalie Meskens en Kürt Rogiers werd door de stad Genk gehalveerd, de provincie schenkt niks meer. De sfeer op de set is er niet minder jolig om.

De hele ploeg van Danni Lowinski hangt rond op een voetbalveld in Genk. Er wordt een scène opgenomen waarin een ploeg daklozen het opneemt tegen een ploeg medewerkers van een bank. De inzet van de match: het voetbalterrein. De zon schijnt uitbundig, Nathalie Meskens ziet er indrukwekkend uit in haar knalgroene mini-jurk en Kürt Rogiers is de coolheid zelve.

Weggevallen subsidies Geen vuiltje aan de lucht voor de reeks die makkelijk een miljoen kijkers haalde? Toch wel. Met een zwaar gesnoeid budget is dit geen makkelijke productie. De provincie, die vorig jaar over de brug kwam met 250.000 euro, doet dat nu niet meer. De stad Genk, die vorig jaar 250.000 euro investeerde, schenkt voor dit seizoen slechts 125.000 euro. Burgemeester Wim Dries was niet 100 procent tevreden met de look van het shoppingcenter, de ‘iets te platte’ verhaallijnen en de Antwerpse tongval van sommige nevenpersonages.

Een stevige knip in de buidel, maar dat is niet het probleem van de acteurs, zeggen ze. ‘Wij eten er geen boterham minder om’, aldus Kürt Rogiers. ‘Ze compenseren dat geld op andere manieren. Zo zijn er minder buitenopnames, omdat die duurder zijn.’ Volgens An Rydant, hoofd fictie van vmma, was een kleiner budget voor seizoen 2 van in het begin ingecalculeerd. ‘Een tweede seizoen kost hoedanook minder dan een gloednieuwe reeks. Zo zijn er bijvoorbeeld minder kosten voor het decor en de kostuums.’

Zoals gezegd gaat het er relaxed aan toe op de set. Nathalie Meskens en kersverse collega Rik Verheye zitten te keuvelen in het gras, terwijl gastacteur Peter Van De Velde op het veld zo stoer mogelijk een penalty trapt. Hij kijkt de keeper staalhard aan, spuwt op de grond en stapt dreigend achteruit. ‘Ik speel de CEO van een bank die de daklozen van zijn parking weg wil. Voor mij is dat een leuke onderbreking van mijn Studio 100-werk als Piet Piraat. Dit doet me weer zin krijgen in een tv-rol. Ik wil dolgraag eens een sappige rol, een man van de straat. Ik word steeds gecast als een dokter of een directeur.’

Nieuwkomer Rik Verheye moet de aanbiedingen dan weer van zich afslaan. Het brede publiek leerde hem al kennen in de film Adem, als Daan in De Rodenburgs en als Anthony in de telenovelle Ella, maar in het najaar duikt hij ook op in De vijfhoek en in Crème de la crème, waarin ook zijn liefje Ella-June Henrard speelt. ‘Binnenkort spelen we ook samen in de Nederlandse film Jongen. Ik schrijf zelf aan een tragikomische reeks die zich in Oostende zal afspelen. Ik heb al bekende acteurs, een geïnteresseerde zender en een producer.’

In Danni Lowinski vertolkt hij de rol van Dries Boonen, de nieuwe eigenaar van de fietsenwinkel. ‘Hij is een aanstellerige macho met een pornosnor die hoopt dat alle vrouwen op hem vallen, maar dat lukt niet echt. Een tactloze boer is het. Ik vind het heerlijk dat ik via hem zonder schroom alle foute café-opmerkingen kan maken.’

Rudy Morren is het andere nieuwe gezicht. ‘Rik en ik kennen elkaar goed van bij Ella. Toen nam ik hem constant in de zeik, maar intussen heeft hij zijn lesje geleerd’, lacht Rudy, wiens personage Sven Vernieuwen - een ex-politieman - veiligheidsagent wordt in het winkelcentrum. Al snel zit hij in het kliekje van Danni. ‘Ik vermaak me heel goed op de set. Sowieso, als een topper van een miljoen kijkers je vraagt, kun je enkel dankuwel zeggen.’

 De afgelopen dagen zijn in Genk de eerste scènes ingeblikt voor de tweede reeks van de vtm-serie ‘Danni Lowinski’. De opnames vonden onder meer plaats in de parkeergarage van het stadhuis en in C-Mine.

Genk heeft hiervoor voor de tweede maal een akkoord afgesloten met productiehuis Sultan Sushi. Ditmaal met een bijdrage van 125.000 euro in plaats van 250.000 euro zoals bij de eerste reeks. De komende maanden zullen Nathalie Meskens (Danni Lowinski) en een resem andere Vlaamse acteurs op verschillende locaties in Genk neerstrijken om de tweede reeks af te werken. Die zal in het voorjaar van 2013 op vtm te zien zijn.

Danni Lowinski draait op voetbalterrein UD Barcelona

Met de langverwachte zonneschijn zijn ook de makers van ‘Danni Lowinski’ in de wolken. Dinsdag vond in Genk opnamedag 37 plaats, op het voetbalterrein van UD Barcelona. Ook acteurs Rik Verheye en Rudy Morren, twee nieuwe radertjes in de geoliede machine, waren van de partij.

In de aflevering die dinsdag werd opgenomen, en die pas in het voorjaar van 2013 op vtm te zien zal zijn, spelen enkele daklozen een voetbalwedstrijd tegen de werknemers van een bank. De inzet is het oefenterrein van de daklozen, dat door de bank dreigt onteigend te worden.

De opnamelocatie, het terrein van UD Barcelona, ligt vlakbij het vliegveld van Zwartberg, dat zal gisteren niemand op de set ontgaan zijn. “Zo gaat dat als je op locatie draait”, lacht regisseur Christophe Ameye de ‘geluidsoverlast’ weg. “Het is altijd wachten en geduld hebben. Ook het weer was tot hiertoe niet onze sterkste bondgenoot. Enkele weken geleden hebben we scènes opgenomen die zich vóór deze wedstrijd afspelen: toen was het bewolkt, nu schijnt de zon. Er zal flink wat postproductie aan te pas komen om dat ‘gelijk’ te krijgen.”

Het zal Rudy Morren een zorg wezen. De 49-jarige acteur, bekend van onder meer ‘Ella’ en ‘Amika’, speelt in seizoen 2 de rol van een bewakingsagent van het winkelcentrum, en is blij dat hij een keer op locatie mag opnemen.

“Of ik auditie heb moeten doen voor deze rol? Nee, ze hebben me gebeld. Ze vroegen of ik de reeks kende en geïnteresseerd was in een rol, en ik heb twee keer ‘ja’ geantwoord (lacht). Het was iets nieuws, dramedy, maar ze hebben dat heel goed ingevuld, vind ik. En ja, qua fictie was ‘Danni Lowinski’ een van de paradepaardjes van vtm, dus natuurlijk was ik ook gecharmeerd.”

Hilde Gijsbrechts is terug!     Eén van de populairste actrices uit ‘Wittekerke’ keert terug op het scherm.

Hilde Gijsbrechts, bekend als verpleegster Elke uit ‘Wittekerke’, speelt een gastrol in de tweede reeks van ‘Danni Lowinski’met Nathalie Meskens.

In ‘Story’ bekende ze deze week dat het terug kriebelt om te gaan acteren. Na het stopzetten van de populaire reeks op vtm, ging Hilde studeren. Met een diploma van verpleegster op zak, startte ze een nieuwe carrière.

Hilde Gijsbrechts hoopt haar job als verpleegster te kunnen combineren met haar passie, acteren.
Wie haar al aan het werk wil zien, kan in september gaan kijken naar ‘Repelsteeltje’. Met het theatergezelschap Mal du Siècle trekt ze naar de culturele centra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten