vrijdag 30 maart 2012

Nathalie Meskens als advocate 'Danni Lowinski' buigt zich over een verkrachtingszaak


Nathalie Meskens als advocate 'Danni Lowinski' buigt zich over een verkrachtingszaak

'Danni Lowinski'(Nathalie Meskens) is goed op weg om het hart van de Vlaamse kijker te veroveren.

Sinds de start van de feel good-reeks keken steevast meer dan een miljoen kijkers naar de avonturen van Nathalie Meskens. Dat was bij de vierde aflevering niet anders.

Bovenop de 1.131.147 kijkers- goed voor een marktaandeel van 43,4% (VVA 18-54; live +5) - komen nog eens 174.002 fans, die op dinsdag 27 maart naar de herhaling van aflevering 4 keken.

Op donderdag 29 maart is een speciale gastrol weggelegd voor Souliman De Croock naast Danni Lowinski(Nathalie Meskens). De Antwerpenaar van Marokkaanse origine, greep enkele jaren terug - net zoals Raouf Hadj Mohamed, die tot de vaste cast behoort - de kans een MIRA acteursopleiding te volgen, een erkende cursus voor allochtonen.

Souliman stond de voorbije jaren vooral op de theaterplanken en op het kleine scherm zagen we hem in gastrollen in o.a. 'Witse' en 'Spoed' en in de film 'De Zaak Alzheimer'.

In de vijfde aflevering van 'Danni Lowinski'(Nathalie Meskens) speelt Souliman de tiener Karim, die er door zijn lerares (vertolkt door Patricia Goemaere) van wordt beschuldigd haar te hebben verkracht.

Verder zien we Herman Boets aan het werk als de directeur van Karim, Anton Cogen speelt de ex-leraar van Danni Lowinski(Nathalie Meskens) en Chris Lomme kruipt in de huid van Magda Van Severen, die de advocate om raad komt vragen in het winkelcentrum.

Aflevering 5: Klassenstrijd
Danni Lowinski(Nathalie Meskens) krijgt het bezoek van Karim, een tiener die van school is gegooid omdat zijn lerares, mevrouw Vanderhaege, hem ervan heeft beschuldigd agressief uit de hoek te zijn gekomen.

Volgens Karim is daar echter niets van aan en hij vraagt de advocate Danni Lowinski(Nathalie Meskens) zijn schorsing aan te kaarten bij de schooldirectie.

Tijdens die vergadering beweert mevrouw Vanderhaegen plots dat Karim haar verkracht heeft en wordt de allochtone jongen gearresteerd.

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) twijfelt: wie moet ze geloven? Ook haar vrienden in het winkelcentrum houden er tegenstrijdige meningen op na.

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) is van plan om de zaak tot op het bot uit te spitten en duikt in het verleden van mevrouw Vanderhaege.

De advocate ontdekt zo dat de vrouw in de middelbare school van Danni Lowinski(Nathalie Meskens) en Bieke nog les heeft gegeven.

'Danni Lowinski' met Nathalie Meskens, iedere donderdag om 20.50 uur bij vtm, met herhaling op dinsdag om 22.45 uur.

zaterdag 24 maart 2012

Nathalie Meskens in 'Danni Lowinski' met gastrol voor Viv Van Dingenen


Nathalie Meskens in 'Danni Lowinski' met gastrol voor Viv Van Dingenen

'Danni Lowinski'(Nathalie Meskens) wint niet alleen het hart van de mensen in het winkelcentrum, ook de kijkers thuis zijn fan van de opvallende advocate.

Gemiddeld 1.041.680 kijkers - goed voor een marktaandeel van 41,1% (VVA 18-54; live +5) - keken naar de derde aflevering van de feel good-reeks. De herhaling op dinsdag 20 maart lokte nog eens 198.164 kijklustigen.

'Ik wil niet moeilijk doen he, maar is daar zo geen wet tegen, tegen het pikken van nen arm?', valt Viv Van Dingenen met de deur in huis in 'Danni Lowinski'(Nathalie Meskens) op 22 maart. Haast onherkenbaar maakt ze haar opwachting in de vierde aflevering als bedelaarster Mieke Verschaeve.

Momenteel speelt de actrice in de politiereeks 'Witse' en dit najaar is ze op het vtm-scherm te zien als één van de vaste castleden van de crimiserie 'Deadline 14.10'. Op donderdag 22 maart zorgt ze er eerst nog voor dat advocate Danni Lowinski(Nathalie Meskens) het ziekenhuis dat haar behandeld heeft na een valpartij, voor de rechtbank sleept.

Al is één Danni Lowinski(Nathalie Meskens) voor velen al meer dan genoeg, toch zien we op donderdag 22 maart twee Danni's aan het werk: Nathalie Meskens die de titelrol van Danni Lowinski op zich neemt, en Danni 'Pascalleke' Heylen.

In 'F.C. De Kampioenen' liep de actrice steevast rond met een onberispelijk kapsel, maar in de vierde aflevering van Danni Lowinski(Nathalie Meskens) slaat het noodlot toe, wanneer de kapster van het winkelcentrum haar permanent naar de knoppen helpt. En Danni... die mag een oplossing zoeken.

Aflevering vier: Onder de armen
Danni Lowinski(Nathalie Meskens) geeft Mieke, een bedelaarster die kampeert voor het winkelcentrum, 5 euro. Iets daarna zit Mieke verrassend genoeg rechtover Danni: de advocate kan haar 5 euro terugverdienen door juridisch advies te geven.

Een tijd terug is Mieke in een dronken bui gevallen en opeens werd ze wakker in het ziekenhuis, met een geamputeerde arm. Volgens professor Van Prael, die de operatie uitgevoerd heeft, was Miekes schouder volledig verbrijzeld en werd tijdens de operatie een ongeneeslijke tumor in haar schoudergewricht vastgesteld.

Er was bijgevolg geen andere optie dan amputatie. Wanneer Danni Lowinski(Nathalie Meskens) en Mieke benaderd worden door advocaat Olivier Smets, met een voorstel voor een minnelijke schikking, weten de dames dat er iets niet pluis is.

'Danni Lowinski' met (Nathalie Meskens), iedere donderdag om 20.50 uur bij vtm, met herhaling op dinsdag om 22.45 uur.

donderdag 22 maart 2012

Nathalie Meskens als Danni Lowinski is dé hit van het voorjaar en binnenkort ook in boekvorm te verkrijgen


Nathalie Meskens als Danni Lowinski is dé hit van het voorjaar en binnenkort ook in boekvorm te verkrijgen.

Nathalie Meskens speelt in Danni Lowinski de hoofdrol als een ex-kapster, die enkele jaren geleden besloot haar leven over een andere boeg te gooien door rechten te gaan studeren en het tot advocate te schoppen.

Alleen beantwoordt Danni allesbehalve aan het stereotiepe beeld van een advocate.

Door haar nogal ordinaire looks en brutale mond, geraakt ze dan ook niet aan de bak bij de gereputeerde advocatenkantoren.

Vastberaden de zwakkeren in onze maatschappij bij te staan en zelf ook hogerop te klimmen, besluit Nathalie Meskens als sexy Danni Lowinski haar eigen kantoortje te openen in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk.

Nathalie Meskens als Danni Lowinski wil mensen helpen die zich anders geen advocaat kunnen veroorloven, en dit aan de democratische prijs van 1 euro per minuut. Haar kantoor bestaat enkel uit een tafeltje met een klok en haar idee van juridische bijstand is eerder apart.

Nathalie Meskens als Danni Lowinski is hot, en binnenkort verschijnt bij Uitgeverij Lannoo een gelijknamige boekenreeks. Het eerste boek is voorzien voor april.

Danni Lowinski – "Modellen gezocht"

Op vraag van haar vriendin Bieke leent Nathalie Meskens als Danni Lowinski haar 400 euro. Bieke werd namelijk in het shoppingcenter ontdekt door modefotograaf Javier Cortez en volgens hem heeft ze alles om een topmodel te worden.

Maar Cortez is een oplichter, een verkrachter en een afperser en Bieke is niet zijn eerste slachtoffer. Nathalie Meskens als Danni Lowinski neemt de zaak in handen. In de rechtszaal blijkt Cortez echter dikke vriendjes te zijn met meester Olivier Smets.

Een spannende zaak voor de jonge advocate Danni Lowinski(Nathalie Meskens).

zaterdag 17 maart 2012

Nathalie Meskens in derde aflevering van 'Danni Lowinski' op vtm


Nathalie Meskens in derde aflevering van 'Danni Lowinski' op vtm

Donderdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Op het scherm was het Nathalie Meskens' dag. Dat de ex-kapster Danni Lowinski die nu aan de slag is als advocate, haar mannetje weet te staan, bewees ze in de tweede aflevering van de gelijknamige feelgood-reeks.
 
'Danni Lowinski' en Nathalie Meskens wist 1.187.401 kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 44,5% (VVA 18-54; live +5). De rerun van dinsdag bereikte nog eens 197.000 kijkers.

In de derde aflevering op donderdag 15 maart 2012 staan de vaste castleden Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Marianne Devriese, Michel van Dousselaere, Mathias Sercu en Raouf Hadj Mohamed alweer klaar voor de nodige feelgood en humoristische knipogen, maar ook de emotionele kaart wordt getrokken. En daarvoor is vooral gastactrice Evelien Bosmans verantwoordelijk.

Bosmans liet de Kunsthumaniora in Lier en het Conservatorium in Antwerpen achter zich en volgde een opleiding Toneelacademie in Maastricht. Met succes, want dit opkomend talent zagen we in 2010 in 2 hoofdrollen.
 
Ze speelde in de fictiereeks ‘Rang 1’ en in de film ‘Groenten uit Balen’ -waarin ook van Dousselaere een rol vertolkte- speelde ze Germaine Debruycker.
 
Ook op het toneel weet de 22-jarige actrice haar mannetje te staan. In deze derde aflevering van ‘Danni Lowinski’ met Nathalie Meskens kruipt Evelien in de huid van Nicky, die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt.

Naast Bosmans zien we in de derde aflevering ook Werner De Smedt, wiens ‘Zone Stad’-skills van pas komen. Hij geeft immers gestalte aan Manu Rosendael, de securityguard van het winkelcentrum waar Danni Lowinski(Nathalie Meskens) aan de slag is.
 
Vic De Wachter maakt zijn opwachting als Rudy, de huisbaas van Niels (gespeeld door Mathias Sercu), en Mieke Boeve speelt Catherine Depuydt, de mama van Nicky.
 
Ook met Warre Borgmans en Tanja Van der Sanden heeft Danni Lowinski(Nathalie Meskens) de handen vol, wanneer zij beroep op haar doen om zo snel mogelijk te kunnen scheiden.

Schoon voor een dag
De 20-jarige Nicky komt juridische informatie inwinnen bij Danni Lowinski(Nathalie Meskens). Het meisje lijdt aan cerebrale parese, een aandoening die ervoor zorgt dat Nicky spastisch is en niet lang meer te leven heeft.
 
In de tijd die haar rest, wil Nicky mooi door het leven gaan maar het ziekenfonds weigert te betalen voor een gezichtscorrectie en een beenoperatie, omdat dit cosmetische ingrepen zijn.
 
Danni Lowinski(Nathalie Meskens) is vastberaden er alles aan te doen om Nicky’s wens in vervulling te laten gaan, maar daarvoor moet ze tegen haar zin advies inwinnen bij topadvocaat Olivier Smets.
 
Ook een koppel dat wil scheiden, doet beroep op Danni’s diensten. Fuat is het beu dat de advocate haar spullen nog steeds bij hem stockeert. Niels, de uitbater van het welnesscentrum,  staat al 3 maanden achter met de huur en verstopt zich in het shoppingcenter voor zijn huisbaas.

'Danni Lowinski' met Nathalie Meskens, iedere donderdag om 20.50 uur bij vtm. Herhaling op dinsdag om 22.45 uur.